Forum informativ
Forum informativ

Va rugam sa va inregistrati deoarece:
*poti adauga linkul si bannerul tau gratuit pe linkultul.ilive.ro
*puteti pastra legatura cu noi.
*aveti acces la toate subiectele forumului.
*deveniti parte din comunitatea forum informativ!



Pentru orice intrebare, sugestie, opinie,sfat sau daca nu ai gasit ceea ce cauti,posteaza sau creaza un topic nou in legatura cu acest subiect.

De asemenea poti folosi si functia search pentru a verifica daca nu s-a mai discutat despre acest subiect.

Informare placuta!
forum informativ

Forum informativ

Sustine acest forum.Like it!


Ultimele subiecte
» CUM SA TRIMITI SMS GRATIS PE MOBIL
Joi Apr 12, 2012 6:42 pm Scris de Admin

» follow twiter forum informativ
Joi Apr 12, 2012 4:45 am Scris de Admin

» Noul mers al trenurilor.Trenurile îşi schimbă numele de duminică
Dum Dec 11, 2011 5:27 pm Scris de Admin

» Top 10 cele mai vandute produse la eMag
Mar Dec 06, 2011 12:10 am Scris de Admin

» 5 minute in jurul pamantului,vedere de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale,Time Lapse View from Space
Dum Dec 04, 2011 3:42 am Scris de Admin

» sfat sa opresti schimbarea statusului pe yahoo messenger
Sam Dec 03, 2011 5:29 am Scris de Admin

» convert pdf to word,converteste documente pdf in word
Vin Dec 02, 2011 9:20 pm Scris de Admin

» Descarca Yahoo! Messenger 11.5
Joi Dec 01, 2011 8:47 pm Scris de Admin

» 1 decembrie, programul manifestarilor de Ziua Nationala in Iasi
Joi Dec 01, 2011 2:30 am Scris de Admin

» funcțiile Calculatorului din Windows
Lun Noi 21, 2011 11:41 pm Scris de Admin

» Romanian New House Music 2011
Sam Noi 19, 2011 3:04 am Scris de Admin

» download Bitdefender Antivirus Free Edition-protecţie eficientă şi simplificată
Vin Noi 18, 2011 2:39 am Scris de Admin

» YMads.com monetizeaza-ti blogul,site-ul sau forumul tau
Dum Noi 13, 2011 11:00 pm Scris de Admin

» despre Lord of ultima,browser game lansat de Electronic Arts
Dum Noi 13, 2011 9:50 pm Scris de Admin

» Marie Curie, cercetatoarea aniversata de Google la 144 ani de la nastere
Lun Noi 07, 2011 11:38 pm Scris de Admin

» ŞERBAN HUIDU a intrat cu maşina pe contrasens şi a lovit frontal un Logan. Doi pasageri din Dacie AU MURIT
Dum Oct 16, 2011 7:11 pm Scris de Admin

» Noul iPhone 4S costa doar 25
Sam Oct 15, 2011 7:44 am Scris de DeM3nT

» Zilele Iasului 2011,programul sarbatorilor Iasului,concert 14 octombrie
Vin Oct 14, 2011 4:28 am Scris de Admin

» download Windows 8 Developer Preview
Joi Sept 15, 2011 7:59 pm Scris de Admin

» 11 septembrie 2001, zece ani mai tarziu
Dum Sept 11, 2011 4:44 am Scris de Admin

Nu ai gasit ce te intereseaza?Cauta pe Google!


Parteneri
forum gratuit


Retete gastronomice si cocktail`uri

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Retete gastronomice si cocktail`uri

Mesaj Scris de Jack Blackheart la data de Sam Iul 10, 2010 12:08 am

Muschiulet de porc umplut I

Muschiulet de porc 750 g
sunca presata 150 g
cascaval 150 g
mustar 50 g
ulei 75 g
oua 2 buc
pesmet 100 g
faina 50 g
piper
sare
--------------------------------------------------------------------------------
Se despica muschiuletii in doua, se bat cu un batsnitel, se taie in bucati
potrivite, se da sare si piper, se ung cu mustar, peste care se rade cascaval,
iar pe deasupra se pune sunca taiata julien. Se ruleaza muschiuletii, se
fixeaza cu scobitori, se trec prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei.
Se servesc cu piure de cartofi si salate de legume.

Jack Blackheart
incepator
incepator

Mesaje : 37
Data de inscriere : 07/07/2010
Varsta : 28
Localizare : Focsani

Sus In jos

Re: Retete gastronomice si cocktail`uri

Mesaj Scris de Jack Blackheart la data de Sam Iul 10, 2010 12:17 am

Prajitura Mocca


Ingrediente:

Prajitura:
-150 g faina
-165 g zahar pudra
-150 g unt topit
-3 oua intregi
-3 lingurite cafea instant
-1 lingurita praf de copt
-1 lingura cacao
-1 lingura apa

Sirop:
-165 g zahar
-180 ml apa
-3 lingurite cafea instant

Pentru ornat:
-frisca batuta, optional
Preparare:

Sirop: Combinati la foc mic, intr-un vas pe care il rotiti, ingredientele, pana
ce zaharul s-a topit, fara sa lasati sa fiarba. Abia apoi, lasati siropul sa
fiarba putin, 3-5 min si indepartati-l de pe foc.

Prajitura:

Incingeti cuptorul la foc moderat. Pregatiti o tava, cu o forma adanca, cu
diametrul de 20 cm.

Dizolvati cafeaua in apa. Bateti cu mixerul ouale pana devin o crema
consistenta. Adaugati gradat zaharul si mixati de fiecare data pana ce acesta se
dizolva.

Separat, cerneti cacao si faina impreuna cu praful de copt, combinandu-le.
Adaugati amestecul la crema de oua, inclusiv untul topit si racit si cafeaua
dizolvata. Omogenizati.

Turnati in tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu putin unt, inclusiv peretii
laterali. Dati la cuptorul incins, la foc moderat, pentru aproximativ 30-40 min
sau pana ce este coapta si trece testul cu scobitoarea. Scoateti tava, lasati
sa se racoreasca 5 min.

Pastrati 1/4 din siropul pregatit, iar restul, asa cald, il turnati peste
prajitura racorita in cele 5 min. Lasati in tava sa se raceasca complet si sa
absoarba tot siropul. Rasturnati-o pe un gratar, indepartati hartia de copt,
apoi puneti prajitura pe un platou.

Serviti-o feliata, stropita cu siropul pastrat.

Cine doreste poate orna cu frisca.
Pofta buna!

Jack Blackheart
incepator
incepator

Mesaje : 37
Data de inscriere : 07/07/2010
Varsta : 28
Localizare : Focsani

Sus In jos

Re: Retete gastronomice si cocktail`uri

Mesaj Scris de Jack Blackheart la data de Lun Iul 12, 2010 5:29 pm

Tochitura cu cartofi taranesti

Carne de porc 500 g
costita afumata 100 g
cartofi 2 kg
ceapa 300 g
unturasau ulei 50 g
usturoi 30 g
sare

Carnea de porc si costita afumata se taie bucati si se prajesc in grasime. Cand
sunt gata, se adauga usturoi tocat marunt si sare. Cartofii se fierb in apa cu
sare, se curata si se taie felii. Ceapa se toaca marunt si se rumeneste, se
adauga cartofii si se trag impreuna cateva minute. Tochitura se serveste cu
cartofi taranesti si salata de legume.











Caprioara cu ciuperci

Carne de caprioara 1 kg
zarzavat de supa 200 g
ceapa 150 g
faina 50 g
ulei 150 g
bulion de tomate 50 g
ciuperci 750 g
vin 100 ml
piper 1 g
sare

Dupa ce a fost marinata, carnea de caprioara se taie bucati si se prajeste in
ulei. In uleiul ramas se caleste ceapa tocata, zarzavatul de supa dat pe razatoare
si faina, se sting cu bulion desfacut in apa si se lasa sa fiarba 30 min. Se
paseaza sosul peste carne si se lasa sa fiarba in continuare. Ciupercile se
taie julien, se calesc in ulei si se adauga la carne, cu care se mai fierb 60
min. La sfarsit se adauga vinul, se potriveste gustul cu sare si se mai da un
clocot.

Pofta Buna

Jack Blackheart
incepator
incepator

Mesaje : 37
Data de inscriere : 07/07/2010
Varsta : 28
Localizare : Focsani

Sus In jos

Re: Retete gastronomice si cocktail`uri

Mesaj Scris de Jack Blackheart la data de Mar Iul 20, 2010 2:17 pm

Pui umplut în stil Marocan

Preparare: 30 de minute, 4 portii Usor


Ingrediente:


50g de cuscus (se gaseste la raionul de produse etnice);

1 lingurita amestec de Ras el Hanout;
8 caise uscate, tocate;
2 linguri seminte de pin (se gasesc in hipermarketuri);
o legatura mica de patrunjel, tocata;
4 piepti de pui mari, dezosati, fara piele;
2 linguri ulei de masline;

1 Se asaza cuscusul si amestecul de condimente într-un bol termorezistent si se
toarna deasupra 50ml de apa fierbinte. Se acopera si se lasa deoparte 5 minute.
Se amesteca cuscusul cu o furculita, se adauga caisele, semintele de pin,
patrunjelul si se omogenizeaza. Se asezoneaza cu sare si piper.


2 Se încalzeste cuptorul la 190° C/gaz 5. Se face o crestatura adanca in
fiecare piept de pui, ca sa se formeze cate un buzunar. Se umplu buzunarele cu
amestecul de cuscus, apoi se asaza pieptii într-o tava. Se ung cu ulei pe
deasupra si se dau la cuptor 20 de minute, pana se fac bine. Se servesc cu
cartofi copti si cu salata verde









Jack Blackheart
incepator
incepator

Mesaje : 37
Data de inscriere : 07/07/2010
Varsta : 28
Localizare : Focsani

Sus In jos

Re: Retete gastronomice si cocktail`uri

Mesaj Scris de Admin la data de Mier Aug 25, 2010 6:24 pm

Fripturică de primăvară.

Ingrediente :
1.5 kg - 2 kg cartofi
8-10 felii carne porc (poate sa fie pulpa , cotlet , ceafa) sau carne de pui
1 ardei gras mai maricel (sau 2 ardei)
2-3 rosii
500 ml smantana
400 ml lapte
sare
untura sau unt sa ungem tava

Preparare :

Carnea o batem sa o subtiem (nu trebuie sa fie exagerat de subtiri cam cat latul lamei de cutit) si o condimentam cu sare din abundenta. Cartofii se vor curata si felia rondele mai subtiri . Ardeii , rosiile le taiem rondele asemeni.Cele 500 ml smantana il vom subtia cu 400 ml lapte si vom pune sare dupa gust in acest amestec.
O tava mai adanca o ungem din abundenta cu untura sau daca nu aveti puteti folosi si untul . Asezam in tava unsa jumatate in cartofii feliati peste ei asezam feliile de carne condimentate cu sare . Peste carnea frumos aranjata asezam feliile de ardei si rosii. Acum ca am impodobit asa frumos tava turnam peste jumatate din smantana subtiata cu lapte. Acoperim totul cu cealalta parte de cartofi , si turnam peste ei si restul ramas de smantana subtiata.
Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit pentru circa 30 minute , dupa care luam folia si lasam sa se rumeneasca frumos cartofii de deasupra.
Se serveste fierbinte stropit daca doriti cu un sos de maioneza si smantana si ketchup .

Admin
Admin

Mesaje : 610
Data de inscriere : 03/07/2010
Localizare : iasi

http://informativ.forumulmeu.ro

Sus In jos

Re: Retete gastronomice si cocktail`uri

Mesaj Scris de Jack Blackheart la data de Joi Aug 26, 2010 6:01 am

Creveţi în 2 culori cu legume

Ingrediente :
500 g creveţi,
1 albuş,
1 lingură de amidon,
400 g legume congelate,
1 linguriţă zahăr maro (light) rasa,
1 linguriţă ghimbir tocat ,
1 linguriţă sos fasole iute (optional),
1 fir de ceapă verde,
1 lingură de sos de soia (light),
1 lingură de vin de orez chinezesc,
1 lingură de pastă de roşii,
ulei pentru prăjit

Preparare :

Se decortichează creveţii şi se curaţă de intestine si dacă aveţi creveţi gata prajiţi şi/sau congelaţi cu atât mai bine. Se pun creveţii decorticaţi într-un castron şi se amestecă cu albusul de ou şi cu amidonul. Într-o tigaie se pune la încins ulei şi se prăjesc creveţii. Sunt gata în cateva minute, capătă o uşoară culoare roz. Se scot şi se scurg de surplusul de ulei.
Se pun la încins 2-3 linguri de ulei şi se pun legumele cu liguriţa de zahăr. Se amestecă 3 minute apoi se scot şi se pun în mijlocul farfuriei. Pot fi legume combinate, mazăre, fasole verde, broccoli, etc.
În aceeaşi tigaie se lasă 2 linguri de ulei şi se adaugă ghimbirul tocat şi ceapa taiată fin. Se amestecă 1 minut şi se adaugă creveţii. Se mai amestecă încă 1 min şi se pune sosul de soia, vinul de orez. Se pun jumătate din creveţi pe farfurie. Cealalata jumătate se amestecă cu lingura de pastă de tomate, pe foc, până se fac roşii, aproximativ înca 1 minut.

Jack Blackheart
incepator
incepator

Mesaje : 37
Data de inscriere : 07/07/2010
Varsta : 28
Localizare : Focsani

Sus In jos

Re: Retete gastronomice si cocktail`uri

Mesaj Scris de Continut sponsorizat Astazi la 8:27 am


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum