Forum informativ
Forum informativ

Va rugam sa va inregistrati deoarece:
*poti adauga linkul si bannerul tau gratuit pe linkultul.ilive.ro
*puteti pastra legatura cu noi.
*aveti acces la toate subiectele forumului.
*deveniti parte din comunitatea forum informativ!Pentru orice intrebare, sugestie, opinie,sfat sau daca nu ai gasit ceea ce cauti,posteaza sau creaza un topic nou in legatura cu acest subiect.

De asemenea poti folosi si functia search pentru a verifica daca nu s-a mai discutat despre acest subiect.

Informare placuta!
forum informativ

Forum informativ

Sustine acest forum.Like it!


Ultimele subiecte
» CUM SA TRIMITI SMS GRATIS PE MOBIL
Joi Apr 12, 2012 6:42 pm Scris de Admin

» follow twiter forum informativ
Joi Apr 12, 2012 4:45 am Scris de Admin

» Noul mers al trenurilor.Trenurile îşi schimbă numele de duminică
Dum Dec 11, 2011 5:27 pm Scris de Admin

» Top 10 cele mai vandute produse la eMag
Mar Dec 06, 2011 12:10 am Scris de Admin

» 5 minute in jurul pamantului,vedere de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale,Time Lapse View from Space
Dum Dec 04, 2011 3:42 am Scris de Admin

» sfat sa opresti schimbarea statusului pe yahoo messenger
Sam Dec 03, 2011 5:29 am Scris de Admin

» convert pdf to word,converteste documente pdf in word
Vin Dec 02, 2011 9:20 pm Scris de Admin

» Descarca Yahoo! Messenger 11.5
Joi Dec 01, 2011 8:47 pm Scris de Admin

» 1 decembrie, programul manifestarilor de Ziua Nationala in Iasi
Joi Dec 01, 2011 2:30 am Scris de Admin

» funcțiile Calculatorului din Windows
Lun Noi 21, 2011 11:41 pm Scris de Admin

» Romanian New House Music 2011
Sam Noi 19, 2011 3:04 am Scris de Admin

» download Bitdefender Antivirus Free Edition-protecţie eficientă şi simplificată
Vin Noi 18, 2011 2:39 am Scris de Admin

» YMads.com monetizeaza-ti blogul,site-ul sau forumul tau
Dum Noi 13, 2011 11:00 pm Scris de Admin

» despre Lord of ultima,browser game lansat de Electronic Arts
Dum Noi 13, 2011 9:50 pm Scris de Admin

» Marie Curie, cercetatoarea aniversata de Google la 144 ani de la nastere
Lun Noi 07, 2011 11:38 pm Scris de Admin

» ŞERBAN HUIDU a intrat cu maşina pe contrasens şi a lovit frontal un Logan. Doi pasageri din Dacie AU MURIT
Dum Oct 16, 2011 7:11 pm Scris de Admin

» Noul iPhone 4S costa doar 25
Sam Oct 15, 2011 7:44 am Scris de DeM3nT

» Zilele Iasului 2011,programul sarbatorilor Iasului,concert 14 octombrie
Vin Oct 14, 2011 4:28 am Scris de Admin

» download Windows 8 Developer Preview
Joi Sept 15, 2011 7:59 pm Scris de Admin

» 11 septembrie 2001, zece ani mai tarziu
Dum Sept 11, 2011 4:44 am Scris de Admin

Nu ai gasit ce te intereseaza?Cauta pe Google!


Parteneri
forum gratuit


ce este facebook

In jos

ce este facebook

Mesaj Scris de Admin la data de Lun Aug 30, 2010 11:42 pm

Facebook, pronunțat aproximativ 'feis-buuc', înseamnă în limba engleză „cartea cu fețe”, adică albumul de sfarșit de an școlar (zis și trombinoscop) pe care elevii îl consituie din pozele făcute în ultimul an, dăruindu-și-l personal. Creat de către Mark Zuckerberg în scopul de a aduna persoane apropiate sau necunoscute. În acest moment facebook este una dintre cele mai răspândite rețele sociale din lume. Utilizatorii pot intra în această rețea și pot participa din orice loc unde există acces la Internet contra unei parole, stabilite inițial odată cu completarea obligatorie a unui formular de înscriere care conține o serie întreagă de date personale. În acest moment (sfârșitul anului 2009) facebook are pe glob circa 400 milioane de utilizatori înregistrați (abonați). Apreciat a fi al doilea sit social mondial după numărul de vizite după google.com, facebook face parte din fenomenul recent denumit Web 2.0.

În prezent (iunie 2010), site-ul Facebook este frecventat de 540 de milioane de persoane în fiecare lună, însemnând puțin peste 35% dintre internauți.

Creat inițial la Harvard, SUA, facebook era la origine o rețea socială închisă a studenților acestei universități, înainte de a se fi deschis și altor universități americane. La început verificarea apartenenței la universitate se făcea prin adresa de poșta electronică (email) a studentului, dar din septembrie 2006 rețeaua este deschisă tuturor. Imediat, rețeaua facebook a devenit foarte populară dar și controversată, fiind interzisă în câteva țări din Orientul Mijlociu. De asemenea, prin intermediul acestei rețele au fost provocate și coordonate unele manifestații protestatare din țările Republica Moldova și Iran.

În august 2010, Facebook avea peste 1,5 milioane de utilizatori în România
I
storie
În luna februarie 2004 Mark Zuckerberg a fondat rețeaua „The Facebook”, având la început denumirea „thefacebook.com”. Facebook, lansată inițial ca o rețea universitară, a fost extinsă mai târziu la firme ca Apple și Microsoft.
Surse financiare
Investiția inițială pentru facebook a fost de 500.000 $ în anul 2004 de la co-fondatorul Peter Thiel. Aceasta a fost urmată de o investiție făcută de către compania Accel Partners cu suma de 12,7 milioane dolari. În anul 2006 au avut loc convorbiri între Yahoo! și facebook pentru preluarea celei din urmă, dar aceasta nu s-a concretizat.
Platforma rețelei
În mai 2007 facebook a lansat o platformă care interacționează cu celelalte pagini web. În același sens s-au lansat și numeroase aplicații prin care utilizatorii pot trimite diferite mesaje celorlalți utilizatori. În câteva luni de la lansarea platformei facebook a fost inițiată și o aplicație contra spamurilor. Varianta Facebook iPhone a fost lansată în august 2007, iar un an mai târziu în iulie 2008 existau în total aproximativ 15 milioane de utilizatori. În iulie 2009 se pare că numărul utilizatorilor a atins circa 250 milioane de persoane.
Caracteristici
Utilizatorii înregistrați au posibilitatea să-și găsească prieteni, dar și orice utilizatori din toată lumea, nu numai din țara în care se află. Utilizatorii își pot face și modifica propriul profil de ori câte ori doresc. Profilele publice pot fi blocate de către alți utilizatori, dar profilele personale nu pot fi blocate de aceștia. Conform datelor furnizate de către compania comScore, facebook primește majoritatea vizitatorilor săi de la Google, Microsoft și într-o măsura mai mică prin Yahoo!. Una dintre cele mai importante și populare caracteristici ale acestei rețele de tip social o reprezintă posibilitatea postării de fotografii. Deasemenea utilizatorii se pot recreea cu diferite jocuri online precum șahul.
Controverse
Culegerea și vânzarea de informații personale către terți

De la crearea sa, facebook a făcut obiectul unei controverse privind respectul vieții private a utilizatorilor. Programul utilizează de fapt informații personale ale utilizatorilor cu scopul de a introduce anunțuri publicitare adaptate profilului fiecărui utilizator în parte și de a vinde aceste informații furnizate de către utilizator unor intreprinderi private, așa cum și este menționat în carta facebook cu privire la viața privată. Acastă cartă indică pe de altă parte că facebook poate recolta informații despre membrii săi și din surse exterioare rețelei, cum ar fi ziarele, bloguri sau orice alte surse din cuprinsul Internetului.

Informațiile despre utilizatori sunt colectate de către facebook pentru amelioarea bazei sale de date și a permite astfel clienților săi cumpărători să țintească mai bine mesajele publicitare, cunoscând comportamanetul de consum al membrilor facebook. Siturile terților pot, grație lui Facebook Social Ads, să folosească informațiile adunate de facebook pentru a trimite publicitate țintită în funcție de profilul membrului: aceste mesaje pot, de exemplu, conține date despre sexualitatea, nivelul studiilor, opiniile politice, religia, locurile de muncă și posturile ocupate
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 610
Data de inscriere : 03/07/2010
Localizare : iasi

http://informativ.forumulmeu.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum